söndag 14 december 2014

Tomten finns!

Igår natt, bara en timme efter det att jag somnat inser jag att luftmadrassen jag ligger på saknar helt luft. Hunden som är på tillfälligt besök, är inte inte helt nöjd. Jag blåser upp madrassen och inser ganska snabbt att den är trasig. Jag vet inte om jag ska skylla på den gravida kvinnan som ligger på madrassen eller den "välmående" Bernersennen-tiken som trängs tillsammans med henne på 90 cm, men trasig är den. Efter ett par fruktlösa försök med silvertejp och svordomar inser jag att det är golvet som gäller. Det är kallt. Och hårt.

När dagen gryr och jag och hunden varit på promenad så dyker två nissar upp bakom husknuten. De förklarar att tomten bestämt sig för att ge mig min julklapp i förtid. Jag ska får en säng!

Efter 1,5 månad på luftmadrass så är känslan obeskrivlig. Ni vet dom där glimtar av lycka man kan känna ibland? Som när man sitter mot en varm husvägg sent i februari och solen lyser en i ansiktet eller dagen mitt i  juli när man ligger på bryggan och hör hur vågorna kluckar mot bryggpelarna samtidigt som solen värmer magen och du har en skål med smultron bredvid dig. DEN känslan! Den känner jag just nu. Jag ligger i en mjuk, bred och stadig säng. En kudde som formar sig runt mitt bakhuvud och en klocka som säger att jag kommer få sova länge, länge imorgon. Lycka kallas den känslan.

Tack tomten! Jag visste väl att du fanns!