söndag 7 december 2014

Backning

Idag kom proffs-teamet hem till mig!
Paret som renoverat fler rum än Ernst Kirschsteiger och Martin Timell tillsammans. Dvs min mamma och pappa. Jag såg framför mig hur jag skulle bjuda dem på en smarrig lunch och att jag sedan skulle kunna få visa mina stordåd för dem. De skulle sedan berömma mig och vi skulle sitta i köket och mysa och ha en sån där härlig julkänsla tillsammans. Och på något sätt skulle alla rum liksom bara renovera sig själva.
Riktigt så blev det inte. Förutom att jag misslyckades totalt med deras stackars lunch så fick jag backning på mina jobb. Jag hade spacklat för dåligt, slipat för slarvigt och målat med helt fel pensel. Vilket betyder: " gör om, gör rätt". Slipa ner skiten, köpa en finare pensel och måla om. Vidare att spackla om på sina ställen och slipa noggrannare. Tillsammans satte mamma och pappa upp de sista skivorna på övervåningen. Själv gjorde jag inte särskilt mycket nytta. Jag kladdade på nån skiva som vi skulle sätta bakom elementet, klappade deras hund, drack kaffe och ojade mig över att jag hade ont i magen. Jo! Jag bar runt på en massa skräp som istället för att försvinna, bara hamnade i ett annat hörn istället.
Hela det här projektet är ett enda stort tetris. Man bara flyttar runt på grejer samtidigt som det fylls på med nytt skräp.
Planen är att hyra en golvslip till kommande vecka och slipa golvet. Det ska bli skoj! Jag tyckte att jag kunde slipa och måla taket i allrummet i väntan på golvslipen. Det var tydligen fel. Slipa golv först, och SEN tak. Bäst att lyssna på mamma. Hon vet bäst.


Undrar om Ernst mamma också talar om för honom hur man ska göra saker och ting?

"Man kanske borde tälja en pinne då och då för att må lite bättre" - Ernst Kirschsteiger